Yoga in Zaanstad en Zaanstreek, Westzaan en in de buurt van Nauerna, Assendelft, Wormer, Wormerveer, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Zaandam.

 

Mijn eigen ervaring

 

Sinds het jaar 1999 beoefen ik yoga nog steeds met heel veel plezier. Ik heb gemerkt dat het veel voor mijn lichaam en geest doet. Mijn lichaam voelt soepel en daardoor vrij. Mijn gedachten zijn in harmonie, wat positief doorwerkt in mijn dagelijkse leven. Een belangrijk gevolg daarvan was dat ik ging doen wat ik graag wilde; het opzetten van mijn destijds eigen bedrijf The Cat Walk Inn en yogales geven.
 

De positieve ervaringen die ik had met yoga wilde ik graag delen met anderen. Daarom ging ik een tweejarige opleiding tot HathaYoga docente volgen en heb deze met succes afgerond. Tijdens de studie heb ik inzicht gekregen in de werking van yoga, volgens het principe van Critical Alignment en Iyengar Yoga en door o.a. een inleiding in de anatomie en pathologie. Ik heb mijn eigen uitvoering verbeterd en geleerd hoe ik anderen kan observeren, begeleiden en corrigeren tijdens hun ontwikkeling. Vanzelfsprekend is veel aandacht besteed aan het gestructureerd en zorgvuldig geven van traditionele hatha yoga les.

 

Inmiddels geef ik alweer bijna 19 jaar les en heb mijn kennis uitgebreid door de vele workshop’s, cursussen en lessen die ik heb gevolgd zoals; anatomie en blessures bij Ted Willemsen, critical alignment (gert van Leeuwen), poweryoga, ashtanga yoga, vinyasa yoga, dans en flowyoga, stress-relief yoga, chakra yoga, yin-yoga, restorative yoga, rug-nek-schouder therapie yoga, kundaliniyoga, acroyoga, thaise yogamassage, pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie en op weg met de bhagavad gita. Tegenwoordig geef ik op verschillende plaatsen in de Zaanstreek les, blijf mezelf nog steeds ontwikkelen en daardoor hebben de yogalessen vaak een nieuw element.

 

Al vele jaren is yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Met deze lessen hoop ik veel mensen enthousiast te maken.

 

Evelien Hooning

 


 

 
Evelien Hooning